VESTING

VESTING - Geen achtergrond-01

VESTING is de studievereniging voor de bachelor Econometrics and Operations Research en voor de master Econometrics, Operations Research and Actuarial Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen. VESTING heeft als doel om de kloof tussen theorie en praktijk op het gebied van Econometrics, Operations Research en Actuarial Studies te verkleinen. Daarnaast wil VESTING het contact tussen haar leden bevorderen en ze de mogelijkheid bieden om zich naast de studie verder te ontwikkelen. Om dit te bereiken worden er vele activiteiten georganiseerd, zowel op formeel als op informeel gebied.

Wat is een studievereniging?

Een studievereniging is een vereniging voor alle studenten van een bepaalde opleiding, in dit geval dus Econometrics and Operations Research. Een studievereniging verleent diensten aan studenten die betrekking hebben op de studie, zoals een boekverkoop, en op oriëntatie op de arbeidsmarkt, zoals bedrijfsbezoeken.  Ook organiseert een studievereniging vaak informele activiteiten, zoals een pubquiz, om de binding tussen de leden te bevorderen.

Vrijwel alle studenten Econometrics and Operations Research zijn VESTING Lid. VESTING heeft momenteel ongeveer 670 leden, waarvan er ongeveer 85 actief zijn voor de vereniging in een commissie of bestuur. VESTING Activiteiten worden altijd zeer goed bezocht en onze leden zijn erg betrokken bij de vereniging. Ook heeft VESTING ruim  200 alumni-leden, voor wie meerdere malen per jaar activiteiten georganiseerd worden. VESTING heeft een eigen kamer op het Zernike (het complex waar alle colleges plaatsvinden), waar je altijd binnen kunt lopen.

In Groningen bestaat ook nog de Economische en Bedrijfskundige Faculteits- vereniging (EBF). Dat is de studievereniging voor alle studenten aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hiervan kunnen dus alle studenten aan de economiefaculteit lid worden, terwijl VESTING specifiek voor econometristen is. VESTING is een ondervereniging van de EBF.

Activiteiten

VESTING organiseert veel verschillende activiteiten, voor studenten in ieder stadium van hun studie en carrièrevoorbereiding. VESTING organiseert ieder jaar in samenwerking met bedrijven inhousedagen, lezingen en recruitment dinners. Verder organiseert VESTING het grootste recruitmentevenement voor econometristen in Noord-Nederland: de VESTING Career Experience. Ook organiseert VESTING academische lezingen in de vorm van haar Conference. Tevens organiseert VESTING Expedition Strategy, een meerdaags evenement gericht op strategy consultancy, in samenwerking met andere Groningse studieverenigingen. Beurtelings organiseert VESTING ook de Landelijke Econometristendag, het grootste jaarlijkse recruitmentevenement voor econometriestudenten in Nederland. Dit laatste evenement is een evenement van het LOES, het Landelijk Orgaan der Econometrische Studieverenigingen. Ook worden er maandelijks informele activiteiten als borrels, sportactiviteiten of culturele activiteiten georganiseerd.

Hiernaast is VESTING ook actief als link tussen het bedrijfsleven en studenten. VESTING brengt studenten in contact met bedrijven en instanties waar ze bijvoorbeeld een stage kunnen lopen of na hun afstuderen kunnen gaan werken. Dit gebeurt via de carrièrepagina, waar bedrijfsprofielen en vacatures staan, maar ook via persoonlijk contact en evenementen.

Opleiding

Naast de informele en formele activiteiten is VESTING ook actief betrokken bij de opleiding. Zo is er een boekenverkoop voor alle leden en organiseert VESTING ieder jaar diverse academische lezingen en trainingen. Ook werft VESTING de mentoren die de eerstejaarsstudenten begeleiden gedurende het eerste semester en jaarvertegenwoordigers voor de universiteit. VESTING brengt daarnaast op wekelijkse basis vakinhoudelijke artikelen uit via het digitale magazine, te vinden op www.deeconometrist.nl. Neem gerust een kijkje!

Wat doet VESTING voor eerstejaarsstudenten?

Naast de algemene activiteiten, organiseert VESTING veel activiteiten speciaal voor eerstejaarsstudenten. Om te beginnen is er elk jaar het Introduction Weekend. Vrijwel alle nieuwe econometriestudenten nemen hieraan deel. Het is dus de ideale gelegenheid om, voor het begin van het academisch jaar, alvast je medestudenten te leren kennen. Aan het begin van het jaar organiseert VESTING ook de boekverkoop. Zo kun je gemakkelijk alle benodigde boeken voor je studie kopen en hoef je dit niet zelf allemaal uit te zoeken. In de eerste collegeweek vindt ook de Kick-Off Lunch plaats, een lunch voor eerstejaarsstudenten, en een workshop voor LaTeX, een programma dat veel econometriestudenten gebruiken om verslagen in te schrijven. Daarnaast organiseert VESTING gedurende het jaar heen een eerstejaarsactiviteit en het Freshmen Symposium (om te ervaren waar je na je studie terecht kunt komen). Er zijn ook vele commissies waar eerstejaarsstudenten in kunnen deelnemen, zoals de Sport Commissie, de Activiteiten Commissie, de Weekend Trip Commissie, de Zeilkamp Commissie, de Liftwedstrijd Commissie de Introductiekamp Commissie en de Freshmen Symposium Commissie.

Dagje meelopen?

De RUG organiseert regelmatig open dagen en ‘Een Dag Student’. Toch krijg je vaak pas echt een goed beeld van je studie door een dagje met een student mee te lopen. Mocht je hier interesse in hebben, dan kun je altijd een mailtje sturen naar info@devesting.nl. Het VESTING Bestuur zoekt dan een eerstejaarsstudent met wie je een dagje kunt meelopen.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!