FAECTOR


FAECTOR is de faculteitsvereniging voor Econometrie & Operationele Research aan de Erasmus School of Economics in Rotterdam. De vereniging heeft meer dan 2000 leden, wat het de grootste econometrische studievereniging van Nederland maakt. Als faculteitsvereniging organiseert zij zowel sociale, educatieve, als bedrijfsgerelateerde activiteiten voor haar leden. Ook krijgen FAECTOR leden korting op hun studieboeken en toegang tot alle evenementen die worden georganiseerd.

De carrière-evenementen hebben als doel studenten kennis te laten maken met econometrie in de praktijk. Econometrie is een studie die erg gewild is op de banenmarkt. Om studenten en bedrijven met elkaar kennis te laten maken, organiseert FAECTOR inhousedagen, presentaties, bedrijven diners en nog veel meer. Het toppunt van het jaar is de Econometric Career Days, het grootste on-campus recruitment evenement voor econometrie studenten in Nederland. De sociale activiteiten zijn bedoeld om zoveel mogelijk econometristen van verschillende jaarlagen met elkaar kennis te laten maken. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om samen met je studievrienden te borrelen of bijvoorbeeld mee te gaan op één van de leuke reizen die FAECTOR organiseert. Met educatieve evenementen wordt de mogelijkheid geboden om je econometrische kennis te verbreden en verdiepen, maar ook om je soft-skills bij te brengen die je in de collegebanken niet leert. Ook valt hier het extracurriculaire excellence programme onder.
Sinds 2012 valt ook de International Bachelor Econometrics & Operational Research onder deze vereniging. Sindsdien zijn er steeds meer internationale studenten bijgekomen. Ook valt de dubbele Bachelor Econometrie & Economie sinds 2013 onder deze vereniging. Dit programma maakt het mogelijk om een Bachelor en Master van zowel Econometrie als Economie te behalen in zes jaar, in tegenstelling tot de gebruikelijke acht jaar. Het dubbele programma heeft een strenge selectieprocedure en de voertaal is geheel Engels.

Mocht je vragen hebben over FAECTOR of over Econometrie in Rotterdam, dan kun je een mail sturen naar info@faector.nl. Daarnaast kun je op https://www.faector.nl/students zien welke activiteiten deze vereniging elk jaar organiseert en kun je je inschrijven voor het introductiekamp voor nieuwe studenten. Ben je benieuwd hoe FAECTOR omgaat met de maatregelen omtrent COVID-19, kijk dan op onze website https://faector.nl/students/covid-19.

We kijken er naar uit om kennis met je te maken!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!