FAECTOR


FAECTOR is de faculteitsvereniging voor Econometrie & Operationele Research aan de Erasmus School of Economics in Rotterdam. De vereniging heeft meer dan 1900 leden, wat het de grootste Econometrische studievereniging van Nederland maakt. Als faculteitsvereniging organiseert zij zowel sociale, educatieve, als bedrijfsgerelateerde activiteiten voor haar leden. 

Deze carrière-evenementen hebben als doel de studenten kennis te laten maken met econometrie in de praktijk. Zo worden daarom inhousedagen en bedrijvenendiners georganiseerd. Het toppunt is de Econometric Career Days, het grootste on-campus recruitment evenement voor econometrie studenten in Nederland. De sociale activiteiten zijn bedoeld om zoveel mogelijk econometristen van verschillende jaarlagen te leren kennen. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om samen met je studievrienden te borrelen of bijvoorbeeld mee te gaan op één van hun leuke reisjes. Met educatieve evenementen wordt de mogelijkheid geboden om je econometrische kennis te verbreden en verdiepen, maar ook om je soft-skills bij te brengen die je in de collegebanken niet leert. Ook valt hier het extracurriculaire excellentie programma onder. 

Sinds 2012 valt ook de International Bachelor Econometrics & Operations Research onder deze vereniging waardoor zij nu in alle jaarlagen internationale studenten hebben. Ook valt de dubbele Bachelor Econometrie & Economie sinds 2013 onder deze vereniging, het zogenaamde BSc²-programma. Dit programma maakt het mogelijk om een Bachelor en Master van zowel Econometrie als Economie te behalen in zes jaar, in tegenstelling tot de gebruikelijke acht jaar. BSc² heeft een strenge selectieprocedure en de voertaal is geheel Engels.

Mocht je vragen hebben over FAECTOR of over Econometrie in Rotterdam, dan kun je een mail sturen naar info@faector.nl. Daarnaast kun je op www.faector.nl zien welke activiteiten deze vereniging elk jaar organiseert en kun je je inschrijven voor het introductiekamp voor nieuwe studenten. Wil je voor het collegejaar alvast je medestudenten econometrie leren kennen? Kom dan naar PINKWIN, het introductie kamp voor studenten die beginnen aan het eerste jaar van de Nederlandstalige bachelor econometrie. Dit jaar vindt PINKWIN plaats van 10 t/m 12 augustus.

Lees hier meer over PINKWIN.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!