Universiteit van Amsterdam

Amsterdam is het economische en financiële centrum van Nederland en een geweldige stad om in te wonen én in te studeren. De UvA heeft sterke banden met toonaangevende bedrijven en organisaties in de stad en tref je hoogleraren en gastdocenten die topposities bekleden binnen de overheid en het bedrijfsleven. Het onderwijs is daardoor gebaseerd op wereldwijd hoog gewaardeerd onderzoek. Je werkt dus samen met ervaren en deskundige hoogleraren, onderzoekers en experts die je de meest recente theorieën, technieken en cases laten zien. Studeren aan de UvA is een onvergetelijke ervaring die een blijvende impact heeft op zowel je professionele als persoonlijke leven.

Gedurende de bachelor Econometrics and Data Science werken met kleine groepen. Tijdens de colleges is er dus genoeg ruimte om vragen te stellen en te discussiëren over de antwoorden. Je kennis pas je direct toe op bestaande business cases met concrete data. Samen met je (internationale) medestudenten bedenk je oplossingen voor complexe bedrijfskwesties. Dit biedt je meteen de mogelijkheid om je horizon te verbreden en veel nieuwe dingen te leren.

Als UvA-student kies je een studiepad dat aansluit bij jouw talenten, interesses en doelen. Je kunt rekenen op persoonlijke begeleiding en advies van onze studieadviseurs, mentoren, tutoren en ons Career Centre.

De eerste twee studiejaren lopen bijna parallel met de bachelor Actuariële wetenschappen. Hierdoor kun je de helft van het 2e jaar switchen wanneer je hebt gekozen voor Econometrics and Data Science, maar liever verder gaat met Actuariële Wetenschappen (of andersom).

Op de UvA helpt studievereniging VSAE studenten Actuariële Wetenschappen, Econometrics and Data Science en Business Analytics tijdens hun studie op studie- , carrière- en op sociaal gebied.

Meer informatie:

  • Klik hier voor meer informatie over Econometrie & Data Science aan de Universiteit van Amsterdam.
  • Klik hier voor meer informatie van studiekeuze123.nl.
  • Klik hier voor meer informatie over de UvA Bachelorweek.
  • Klik hier voor meer informatie over proefstuderen.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!