Rijksuniversiteit Groningen

Aan de Faculteit van Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen kun je de BSc Econometrics and Operations Research en de MSc Econometrics, Operations Research, and Actuarial Studies volgen.

Tijdens de bacheloropleiding leer je over wiskundig modelleren en hoe je een breed scala aan economische en zakelijke problemen in de huidige maatschappij kunt oplossen. De combinatie van de vier profielen maakt het programma uniek: Econometrie, Operationele Research, Actuariële Wetenschap en Wiskundige Economie. In het derde jaar kun je kiezen voor een minor in het buitenland bij een van onze partneruniversiteiten. Als je van economie, wiskunde en statistiek houdt, het leuk vindt om oplossingen voor complexe problemen te vinden en geïnteresseerd bent in wiskundige modellering en door software ondersteunde berekeningen, dan zou dit de opleiding voor jou kunnen zijn!

Na de bacheloropleiding kun je doorgaan met de eenjarige masteropleiding. In de master kun je je verder verdiepen in het gebruik van wiskundige modellering en data science voor het analyseren van problemen in het bedrijfsleven, de economie, de financiële wereld, het verzekeringswezen en andere verwante gebieden. Het programma heeft drie profielen om uit te kiezen (Econometrie, Operationele Research en Actuariële Wetenschap) en is aantrekkelijk voor zowel onderzoeks- als meer praktijkgerichte studenten. Afgestudeerden van de MSc EORAS zijn over het algemeen zeer succesvol in het vinden van een baan; ze werken bij banken, verzekeringsmaatschappijen, logistieke bedrijven, centrale banken, pensioenfondsen, adviesbureaus, de overheid of toezichthoudende instanties.

Faculty of Economics and Business

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) behoort tot de 1% business schools wereldwijd met een internationale accreditatie van zowel AACSB als EQUIS. FEB beschikt bovendien over een groeiend internationaal netwerk van uitstekende partneruniversiteiten in Europa, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Azië en Australië. FEB biedt onderwijs dat is gebaseerd op de dagelijkse praktijk binnen het bedrijfsleven en de samenleving.

Het onderzoek aan de faculteit richt zich op disciplinaire en interdisciplinaire uitdagingen zoals moderne gezondheidszorg of de groeiende ongelijkheid in de wereld. De faculteit draagt, in samenwerking met externe partners, bij aan het oplossen van complexe maatschappelijke uitdagingen en voert onderzoeksprojecten uit over verschillende onderwerpen, waaronder de toepassing van economie en econometrische modellen, de dynamiek van multinationale bedrijven, globalisering, leiderschap, duurzaamheid, innovatiemanagement en -strategie, healthy ageing, consumentengedrag, het bankwezen en operations management en research.

Zie ook studievereniging VESTING. Zij zijn er voor alle Econometrie & OR studenten aan de RUG.

Meer informatie:

Slide
Femke van den Bos

BSc EOR en MSc EORAS

Interactie tussen studenten en professoren

“Het programma in Groningen is relatief kleinschalig. Dit zorgt voor interactie tussen studenten onderling en tussen studenten en professoren. Dit helpt om alle vakken te begrijpen en zoveel mogelijk te leren. Ik vind wiskunde leuk en wilde dit toepassen op economie, hiervoor is EOR de perfecte studie. Mijn advies voor nieuwe studenten is om hard te werken om al je vakken te halen, maar ook genoeg tijd te nemen om te genieten van het geweldige studentenleven in Groningen.”

Slide
Melanie Davids

BSc EOR en MSc EORAS

Ik heb voor Groningen gekozen omdat het de meest bruisende studentenstad van Nederland is

“Ik ben altijd goed geweest in wiskunde en geïnteresseerd in hoe de economie werkt, dus besloot ik me in te schrijven voor de webklassen die de universiteit aanbiedt. Ik vond de EOR-webklas het leukst. Waar ik wilde studeren, was een makkelijke beslissing: ik koos voor Groningen omdat het de meest bruisende studentenstad van Nederland is. Ik ben bijna klaar met mijn eerste jaar en mijn ervaring is dat het EOR–programma uitdagend is, maar niet onmogelijk, zoals veel mensen denken. Als je hard werkt en de hoor- en werkcolleges bijwoont, is de kans groot dat je je tentamens haalt. Het bijzondere aan deze studie is de betrokkenheid van de docenten. Ik geniet echt van de studie en heb dit jaar geweldige vrienden gemaakt!”

previous arrow
next arrow

Video over de MSc EORAS

Video over de MSc EORAS

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!