Rijksuniversiteit Groningen

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde staat internationaal bekend om de uitgebalanceerde onderwijsprogramma’s in Economie en Bedrijfskunde. De Groningen Business School – voor het na-ervaringsonderwijs – en de Graduate School Economics and Business versterken deze positie. De onderzoekprogramma’s zijn in enkele topinstituten gebundeld, waar kennis van functionele gebieden ingezet wordt voor de beantwoording van maatschappelijke en organisatorische vraagstukken. De Faculteit heeft een sterke binding met technologie, innovatie en ondernemerschap via diverse centra voor onderzoek en onderwijs. De Economische Faculteit biedt – naast de opleiding Economie – een aparte opleiding in de Econometrie. Deze opleiding is met name bedoeld voor studenten, wiens interesse en mogelijkheden kwantitatief zijn georiënteerd. Het programma kent drie hoofdvakken: econometrie, operationeel onderzoek en actuariaat. Het bachelorprogramma en het masterprogramma omvatten gezamenlijk vier studiejaren, waarbij elk studiejaar bestaat uit vier blokken. De opleiding bestaat uit cursussen in wiskunde, statistiek, economie, informatica, en een introductie in de drie hoofdvakken. Het afsluitende gedeelte van de bacheloropleiding en de masteropleiding bieden de mogelijkheid tot specialisatie in (een van) de hoofdvakken. Daartoe worden zo’n twintig cursussen aangeboden. Bij deelname van buitenlandse studenten is de voertaal in de cursussen Engels.

Zie ook studievereniging VESTING. Zij zijn er voor alle Econometrie & OR studenten aan de RUG.

Meer informatie:

  • Klik hier voor meer informatie over Econometrie & Operationele Research aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Klik hier voor meer informatie van studiekeuze123.nl.
  • Feiten & cijfers
  • Toelating en kosten
  • Studentenoordelen
  • Open dagen
82 procent Student- tevredenheid
88 procent Doorstroom naar tweede jaar
36 procent Bachelordiploma binnen vier jaar
100 procent Werk binnen 1.5 jaar na afronding master
10 procent Studenten naar buitenland
15 procent Studenten uit buitenland

De bacheloropleiding hanteert een matchingsprocedure voor de toelating tot de opleiding. De kosten voor de opleiding bedragen €1984 voor een studiejaar.

De bacheloropleiding Econometrics & Operations Research wordt door studenten beoordeeld met een 8,6.

De open dagen voor de bacheloropleiding Econometrics & Operations Research aan de Rijksuniversiteit Groningen staan gepland op 11 november 2016 en 3 februari 2017.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!