Vrije Universiteit Amsterdam

Jaarlijks kiezen een kleine honderd scholieren voor de de studie Econometrie & Operationele Research aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. De VU is gelegen aan de Zuidas, de plek waar veel grote bedrijven gevestigd zijn. De VU heeft een eigen campus voor alle opleidingen, waardoor je eenvoudig kennis maakt met andere disciplines. Allereerst is de campus een plek om te studeren, maar daarnaast zijn er ook andere dingen te doen. Je kunt koffie drinken bij de Doppio, boodschappen doen bij de Spar of borrelen bij The Basket. En tussen het studeren door kan je ook even aan je conditie werken door te gaan fitnessen, beachvolleyballen of basketballen.

Binnen Econometrie & Operationele Research aan de VU heb je drie verschillende afstudeerrichtingen, namelijk: Econometrie, Wiskundige Economie en Operationele Research. De bachelor is als volgt ingedeeld: in het eerste jaar krijg je veel basisvakken in de richting van Economie, Wiskunde, Statistiek en Informatica. In het tweede jaar volg je de introductievakken en vervolgvakken in de drie eerder genoemde richtingen. De eerste helft van het derde jaar is de minorruimte. In de tweede helft van het derde jaar volg je vakken in de door jou gekozen specialisatie en schrijf je je bachelorscriptie.

Zoals gezegd is de Vrije Universiteit gevestigd te Amsterdam, studentenstad nummer één! Het is een bruisende stad met een tolerante sfeer. De 17e-eeuwse grachtengordel is adembenemend mooi. In deze stad met meer fietsen dan inwoners hoef je je nooit te vervelen: er zijn markten, winkels, musea, poppodia, klassieke concertzalen, bioscopen, cafés en discotheken. Ga naar het Vondelpark in de lente, lig op een stadsstrand in de zomer of ga schaatsen op de gracht in de winter.

Studievereniging Kraket is er om studenten Econometrie & OR aan de VU te ondersteunen.

Meer informatie:

  • Klik hier voor meer informatie over Econometrie & Operationele Research aan de Vrije Universiteit.
  • Klik hier voor meer informatie van studiekeuze123.nl.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!